1725273.jpg         

Päivä on ollut pitkästä aikaa aurinkoinen. Kapseli on lojunut pihamaalla... ja käynyt välillä ajamassa takaa viereisen pikkutien autoilijaa (josta sai kyllä löylytyksen). Treenattiin vähän pujotteluakin (muita esteitä meillä ei omalla pihalla olekaan), Kapus ei osaa aloitusta vieläkään itsenäisesti, muuten kyllä meni jo aika hyvin ilman suuria apuja.

Eilen otettiin pitkästä aikaa noutokapulan nostamista/pitämistä ohjatun noudon kapulalla. Meni yllättävän hyvin, Papseli tarjosi heti istahtamista kapula suussa (ja se jopa pysyi suussa..) kun olin joskus edellisellä kerralla kokeillut kapula suussa istumista. Hyvä muisti karvakorvalla. Ja se oli positiivista ettei purrut yhtään! Nostamisessa meinaa kyllä välillä kuopia kapulaa ensin tassullaan mutta pitänee kieltää moinen pelleily heti alkuunsa ettei jää tavaksi. Sitten kun palkkasin kapula suussa istumisesta ja Kapseli nosti samalla toista etutassuaan, se luuli että pitää tehdä AINA niin kun pyydän istumaan kapulan kanssa, joten loput n.5x meni sitten sillä kaavalla (kapulan nostaminen maasta, luokseni tuleminen, istahtaminen ja samalla tassun antaminen + kapula suussa koko ajan.) En oikaissut asiaa kun se oli niin hauskan näköistä (ja jää varmaan itsestään pois...).

Ihmeellisen puuhailuinnostuksen vallassa maalasimme tänään lasten kanssa vanhan puusohvan pihalla1725291.jpg

 ja jatkoin viimekesäisen kukkapenkki/kivi -projektin loppuun.    1725297.jpg

Toivotaan että aurinkoiset ilmat (ja into tarttua hommiin) jatkuvat, seuraavaksi pitäisi miettiä suihkulähdesysteemin ympärille jotain... ja jatkaa vaikka uusien tokojuttujen (ruutu!) opettamista Kapolle kun ei päästä nyt metsäänkään juoksentelemaan...

1725279.jpg

 

1713033.jpg...pääsispä mettään...