1401760.jpg

Lauantaina käytiin aamulla pitkä metsälenkki ja iltapäivällä suunnistettiin KASsin agilitykisoja katsomaan. Varusteena oli makoisa ja tuoksuva lihapullapussi takin taskussa : )

Heti paikalle saavuttuamme innokkaana koirankouluttajana ajattelin testata sitä paikallaoloa KASsin harjoitusmaneesissa (eri maneesi kuin kisamaneesi). No, laitoin koiran keskelle maneesia makaamaan ja samantien alkoivat lumet tulla ryminällä hallin katolta alas. Taas meni sitten kyynärpäiden nosteluksi kun käskin Capon vaan maata siinä vaikka se oli ihmeissään kovista äänistä. Ja selän takaa tuli uutta porukkaa koirineen halliin, sekin aiheutti epävarmuutta. Otettiin siinä välillä vähän seuraamista mutta maahanmenot sivulla olivat tosi huonoja (hitaita ja epävarmoja) huonon paikallaolon jälkeen. Ei ilmeisesti halunnut mennä sivulla enää maahan kun ajatteli että joutuu taas jäämään paikallaoloon ja tapahtuu ties mitä kummallista...

Kisamaneesiin päästyämme Kapseli oli heti ihan innoissaan, yritti ryntäillä jokaisen ihmisen luo rapsutettavaksi ja jokaisen koiran luo haistelemaan. Ei muistanut edes rähistä varalta kaikille uroksillekaan... Viimeksi kun kävimme kisoja katsomassa Kapsu arkaili aluksi kuulutuksia, mutta nyt oli aivan villissään eikä noteerannut kuulutuksia eikä stressannut ylipäänsä mistään. Loppujenlopuksi siitä oli varmaan tylsää kun ei päässyt itse tekemään mitään, siinä vaan seisoa töllisteltiin pari tuntia... Velipoika Myyrän omistaja (Satu) oli myös tullut paikalle kisaamaan toisella koirallaan, harmi ettei Myyrä ollut mukana niin olisivat voineet veljekset tavata. 

Yritettiin mitata Kapselia mutta mitta taisi näyttää kyllä ihan mitä sattuu, enkä saanut Kapoa seisomaan ryhdikkästikään... Satu arvioi että Kapseli olisi pari cm korkeampi kuin Myyrä-veli, eli jotain 52-53cm? No, ei mitään virallista tietoa, pitänee mitata kotikonstein.

Lähtiessä otettiin Kapselin kanssa vielä harjoitusmaneesissa A-estettä ja keinua, meni ne hyvin vaikka vieras keinu rämisi aikalailla. Sain toppuutella keinulla vauhdin kanssa; Kapsu olisi vaan juossut suoraan alastulokontaktille mutta kun se keinu rämähti tosi kovasti maahan niin tuntuu että kai se on epäterveellistä koirallekin, vai? Ja lumet tuli taas katolta alas mutta enää Kapsu ei välittänyt siitä, otettiin seuraamista ja muutamia maahanmenoja, palkkailin niistä että nopeutuisivat taas.

Niin ja hevosiin tutusteltiin myös, muuten ei mitään ongelmaa mutta "omituista" hörähtelyä ja pärskähtelyä Kapsu säikkyi ja yritti luikkia kauemmas... Hinasin sen kuitenkin lähemmäs ja otettiin sivulletuloa yms. hevosten vieressä, yritän iskostaa Kapolle ajatusta että ympäristötekijöistä huolimatta hommat hoidetaan jos niin käsken. Vaikka olisi hirnuva hevonen vieressä... Kapseli on kuitenkin sen verran "kova" ettei sille tunnu jäävän mitään traumoja siitä jos sen joskus suorastaan joutuu pakottamaan tekemään joitakin asioita vaikka sitä ensin pelottaisikin. Houkuttelu ei näissä tapauksissa auta yhtään, se ajattelee silloin että "tässä tosiaan on jotain pelottavaa kun äiskäkin on noin hissukka ja varovainen".

Ihmiset olivat (taas) kovin kiinnostuneita rodusta ja tulivat kyselemään mikä se oikein on. Ja Kapseli oli kovin tyytyväinen saamastaan huomiosta ja rapsuttajista...