1413651.jpg

kuva: Kapseli vahtii taloa

Viikon aikana ollaan nyt neljä kertaa käyty hallilla treenaamassa keinua. Tänään se sujui jo Kapsulta melko itsenäisesti, en pysäyttänyt siinä vaiheessa kun keinulauta alkoi painumaan alas vaan Capo itse etsi sen kohdan missä jää odottamaan että lauta laskeutuu (siitä palkkasin) ja sitten palkkaus vielä loppukontaktilta. Ja ihan mielellään nyt oli keinulle menossa, ei mitään arkailua, kiva kiva.

Tänään treenattiin myös erilaisia hyppykuvioita (matalilla hypyillä) jotka loppuivat aina A-esteelle (jossa palkkaus). Tosi vikkelästi kakara kääntyilee ja lukee hyvin vartalo-ohjausta, tehtiin n. 8 erilaista systeemiä ja vaan yhdessä meni yhden hypyn ohi (otin aloitukset 1-3 esteen takaa kutsuhyppyinä). Monenlaista kääntöä ja vääntöä oli, sinnehän se sujahtaa minne sen ohjaa... ja kerran vaan tarvitsi karvakorvan haukahdella lisäkomentoja kun olin sen mielestä ohjauksessa myöhässä.

Kepit on vielä vaiheessa; jos kävelen vierellä ja Kapo pujottelee "itse", se on sellaista pomppimistyyliä. Jos ohjaan kädellä näyttämällä matalalta, menee sutjakkaasti mutta ei mieti itse mitä on tekemässä, seuraa vaan kättä. No, tämä vaatii aikaa vielä kypsyäkseen.

Noutamistreenit jätettiin syksyllä kokonaan pois kun Capo oli vielä niin innokas puremaan kaikkea. Myös noutokapulaa. Nyt kun on hanke jälleen käynnistetty, ei ole juurikaan purrut. Ihan hyvää on tauko siinä mielessä tehnyt. Pallolla/leluilla ollaan kyllä leikitty, ja siinä yhteydessä saalistushullu Kapseli on huomannut että kannattaa palauttaa pallo takaisin että se taas lentäisi.

Kapulankin kanssa on toiminut nyt ihan kivasti, tuo sen heti takaisin ja tarvittaessa vaikka kiipeää syliin kapula suussaan (usein istun vielä noutoharjoituksissa että pitää kapulan paremmin suussaan perille asti). Kapseli ei ole ollut koskaan mikään "noutaja" sinänsä, eli sille nouto täytyy todella opettaa. Pitämisote ei ole mikään vahva, tiputtaa kapulan herkästi esim. jalkoihini. Tänään vahvistettiin pitämisotetta agilityn parissa; Kapsu sai kapula suussaan mennä hyppyjä ja putkea. Onnistui hyvin ja joutui pitämään kapulaa tiukemmin ettei se tipu suusta. Yritin myös pidentää aikaa jonka koira joutuu olemaan lähelläni kapula suussaan ennenkuin käsken irrottaa. Istuminen onnistuu Kapselilla välillä kapula suussa pysyen, välillä taas samantien suu aukeaa... Jatketaan pito/kantamisharjoituksia.

Noutoon liittyen kokeilin parina päivänä myös erilaisten esineiden noutamista (heh, siis koira kokeili...). Esineet olivat: puinen noutokapula, puinen ohjatun noudon kapula, pieni metallinoutokapula, muovikauha, muovinen limsapullo, muovinen jugurttipullo ja tiskiharja. Ensin tulivat puiset esineet, sitten hetken harkinnan jälkeen muoviset pullot, pienen pyörittelyn jälkeen myös muovinen kauha ja tiskiharja. Metallinoutokapulaa kävi tassulla pyörittelemässä ja nuuhkimassa muttei tohtinut ottaa suuhunsa. Kaikki tapahtui verkkaiseen tahtiin ja tehtävän vaikeutuessa läähätys lisääntyi ja Kapsu olisi halunnut loppuvaiheessa pihalle päästäkseen pälkähästä : )1413644.jpg

Seuraavana päivänä esineet tulivat samassa järjestyksessä ja metallikapulaa kokeili pariin otteeseen hampaillaan muttei uskaltanut nostaa. Vauhti oli hieman nopeampi mutta ei se mitenkään innoissaan ollut edelleenkään tästä tehtävästä... Kokeillaan jatkossa uudelleen ja vaihdetaan välillä esineitä.   

Niin ja paikallaolotreeni sujui tänään hyvin hallilla; Kapseli pysyi melko rauhallisesti pari min. maassa kun toinen koira treenasi pujottelua 4-5m päässä. Palkkailin välillä. Viikonloppuna mennään turistiksi agi-kisoihin, pitää treenata siellä lisää mm. paikallaoloa kun on tiedossa "kunnon häiriöt".