1765732.jpg

Kesä on mennyt. Elokuu hohkaa maasta jo syksyn viileyttä, ei sille mitään mahda, syksy on pian täällä taas. Viikko vielä lomaa ennen koulujen alkua.

Kapselin kanssa ollaan treenailtu ruutua monella tavalla; ruudussa on ollut perinteisesti makupala alustalla/ pallo jota on kilpaa sieltä juostu, olen myös heittänyt palloa ruudun läpi niin että koira vaan juoksee ruutumerkkien välistä. Nyt Kapsu on aivan intona ruudusta, käy melkoisen kuumana mutta onneksi ei ole alkanut vinkumaan/haukkumaan tms. Eli vauhtia tässä liikkeessä ainakin piisaa.

Nouto on hyvällä mallilla, kokeiltiin sitä kokonaisena liikkeenä jo ja ihan hyvin meni. Ei kapulan pureskelua edelleenkään jos palkkaan makupalalla. Ihme juttu, olin ihan varma vielä talvella että ei me päästä ylempiin luokkiin ikinä kun koira ei opi noutoa/puree kapulat tuusannuuskaksi. 

Luoksetulon pysäytystä on otettu edelleen pallolla (heitto koiran taakse), siinä ei liene ongelmaa.

Mitäs muuta... paikallaolo on jäänyt taas unholaan, se on niin tylsä treenata... pitäis muistaa/jaksaa ottaa.

Seuraamisesta olen palkannut erityisesti istumisia että ne nopeutuisivat vielä ja täsmentyisivät.    

Kaukokäskyt (avo) on hyvät, voi/evl -kaukoja treenataan ihan läheltä.

Hyppyä ollaan harjoiteltu hyppyesteen puuttuessa lasten kiikun avulla : ) Siis Kapseli hyppää keinun läpi, sehän on niinkuin hyppyeste... ainakin melkein... Kapsu on muutenkin innokas kiipeilijä/loikkija, menee lasten perässä leikkikentällä kaikenlaisiin härveleihin ja kiipeilyjuttuihin (silloin päästän sen jos ei ole muita ihmisiä paikalla). Viimeksi se meni korkeaan kiipeilytorniin josta lähtee kierreliukumäki alas, ja lähti lasten perässä "laskemaan" liukumäkeä alas, suistui ekassa tiukassa mutkassa laidan yli ja tuli aikamoisella voltilla alas. Säikähdin että nyt murtui jalka tai jotain kun tippui niin korkealta mutta ei, koira jatkoi samalla vauhdilla kuin ennenkin... Pitää saada lapsen leikkiä ; ) 

Lupauduin vetämään tokoryhmää syksyn/kevään, jos siinä samalla tulis sitten treenailtua omaakin koiraa kun on hallille asti kerran ajanut : )   Agitreeni on jäänyt olemattomiin kun ei olla jaksettu ajella agikentälle, pitäis taas...  

Tässäpä pikainen yhteenveto treenijutuista, oma jalkakin alkaa olla taas kunnossa, ainakin kesti yhdet varovaiset jalkap.harkat torstaina teipattuna. Jospa sitä tästä taas... pitää mennä tänäänkin testaamaan ja huomenna ois pelikin : )